به گزارش راهبرد معاصر؛ مراسم رونمایی از سامانه بازگشت زائران اربعین صبح امروز در وزارت کشور برگزار شد.
ذوالفقای در نشست خبری توضیح داد: بر اساس آخرین آمار دو میلیون و ۳۰۰ هزار و ۹۸۰ نفر تا یک ساعت پیش در سامانه ثبت نام کردهاند و همچنین یک میلیون و ۱۵۰هزار فقره گذرنامه صادر شده که نسبت به سال گذشته ۹۷ درصد افزایش صدور گذرنامه داشتیم البته حدود ۴۰۰ هزار برگ تردد برای کسانی که نتوانستند گذرنامه تهیه کنند صادر شده است.
وی افزود: بیش از سه هزار و ۱۰۰ دستگاه کامیون حامل بار موکبی از کشور خارج شدند و حدو ۶ هزار کامیون امکانات تغذیه ای به داخل خاک عراق رفتهاند. اکنون هر چهار مرز شلمچه، چذابه، مهران و خسروی باز است، البته مرز خسروی از امروز صبح فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: همچین دو استان خوزستان و ایلام باید با همکاری استانداران یک دپوی تغذیه برای بازگشت در نظر بگیرند تا در زمان بازگشت مشکلی ایجاد نشود.
ذوالفقاری گفت:از طرفی ستادهای استانی باید تیمهای نظارتی داشته باشند تا مردم مجبور نباشند نکته ای را به ما گزارش دهند و باید اگر موردی وجود دارد توسط تیمهای نظارتی به ما گزارش داده شود. باید قرار گاه شبانه روزی ستاد مرکزی با حضور نمایندگان مطلع استانهای مرکزی راه اندازی شود تا مردم به نماینده استان خودشان در قرارگاه مراجعه کنند.
عبور ۱۰۰ هزار زائر از مرز مهران تا ۱۲ امشب
حسین ذوالفقاری در ابتدای این نشست اظهار داشت: حرکت زوار روز به روز افزایش پیدا میکند و امروز از صبح ۵۰ هزار نفر از تهران به مرز رفتند و حدود ۱۰۰ هزار نفر تا ۱۲ شب از مرز مهران عبور خواهند کرد از این رو باید خدمات دهی در مرزها را افزایش و سرعت دهیم.
رییس ستاد اربعین گفت: طبق آماری که داریم از اول ماه صفر تعداد ۴۷۹ هزار نفر به خاک عراق وارد شدند و نسبت به سال گذشته ۳۲ درصد افزایش خروج داشتیم. یعنی از یکم تا هفتم ماه صفر تعداد ۱۰۹ هزار و سیصد و هشتاد و شش نفر خارج شدند که امسال این آمار به ۴۷۹ هزار و ۷۱۲ نفر افزایش پیدا کرده است. ما بیشترین عبور را از مرز مهران داشتیم که امیدواریم زائران عزیز همکاری کنند و موجب ازدحام نشود.
وی درباره زائران خارجی گفت: ما هم در مرزها برای زوارهای که از مرزهای آذربایجان، ترکیه و افغانستان و پاکستان وارد میشوند ستادهای استقبال را در نظر گرفتهایم و مسیر آنها نیز مشخص شده است. مشکلی که داشتیم این بود که در عراق اعلام شد زوار خارجی وارد نشوند اما با مذاکرههایی که ما با کشور عراق داشتیم قرار شد که زوار پاکستان نیز وارد شوند. در بحث حمل و نقل زوار که قبلا نیز اطلاعاتی را در خدمت مردم اعلام کردیم باید بگوییم که امسال به دلیل لغو روادید برآوردهای من این است که تعداد زائرین ما افزایش پیدا خواهد کرد و طبیعتاً روی همه آیتمهای اربعین تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: ما در سال گذشته توانستیم تا مرز دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رکورد بزنیم و امسال هدفمان این است که بیش از این آمار زوار داشته باشیم. به دلیل زیرساختهایی که در خاک عراق وجود دارد از مردم عزیز میخواهیم که در این زمینه با ما همکاری کنند.
رییس ستاد اربعین گفت: درباره مجموعه حمل و نقل مسافربری باید بگویم که در کشور ۱۲ هزار اتوبوس آماده به کار است که نقل و انتقال مردم در داخل کشور را انجام دهد. همچنین شهرداری هم ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برای این کار در نظر گرفته که ۱۳۰۰ تعداد برای داخل عراق و مابقی آن برای داخل کشور در نظر گرفته شده است. البته ۲۵۰ تریلر از طریق سپاه به ما داده شده است و در این زمینه با ما همکاری میکنند. به طور کل مساله حمل و نقل را با ۱۱ هزار و ۱۵۰ دستگاه حمل و نقل در داخل خاک ایران و عراق را مدیریت میکنیم.
وی تصریح کرد: ما خواستیم آن دسته از افرادی که وسیله نقلیه دارند، خودشان را معرفی کنند و در این خصوص به دیگر زوار کمک کنند تا به مرز بروند از این رو سعی کردیم پارکینگها را اضافه کنیم. نکته دوم کاپوتاژ خودرو به عراق را کمتر کردهایم تا داخل کشور هم بتوانند توان و خدمترسانی کنند البته این اتوبوسها در داخل عراق برای افرادی استفاده میشود که مشکلات خاصی دارند. حداکثر ظرفیت برای کاپوتاژ چهارصد دستگاه اتوبوس است.
ذوالفقاری ادامه داد: به دلیل مشکلاتی که برای خود مردم که با وسیله شخصی خود به عراق میروند تصمیم گرفته شد که در این ایام یعنی از دیروز تا پایان مهرماه کاپوتاژ خودروهای شخصی به داخل عراق صورت نگیرد. قیمت بنزین، نبود زیرساخت مثل جادهها و نبود پارکینگ در کشور عراق موجب شد که ما با کشور عراق به این تصمیم برسیم.
ذوالفقاری در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره ایجاد امنیت و نگرانی زوار در این خصوص گفت: ما در مورد برپایی امنیت در عراق با سه مرجع؛ دولت عراق، ستاد اربعین در خود اعراق و ستاد کل نظام نیروهای مسلح این مساله را مدیریت کردیم و خوشبختانه تاکنون از سوی این سه مرجع اعلام نگرانی نشده است. البته ما هم برای امنیت زورا تاکیداتی داشتیم. در یکی دو روز گذشته در برخی از شهرهای عراق به دلیل کنترلهایی که در برخی شهرها مثل نجف بوده زوار ما کمی معطلی داشتند. از طرفی مشکلی که پیش آمد ۳۰ نفر زخمی و ۲ نفر کشته شدند. تا این لحظه از سوی افراد تروریست یا افرادمعترض به طور مستقیم برای زوار ما مشکل خاصی به وجود نیامده است.
رئیس مرکز آمار کشور در خصوص وضعیت اتباع گفت: در این زمینه اطلاعات دقیق را در اختیار داریم و این اطلاعات را به سامانه سجا نیز منتقل کردهایم. همچنین افرادی که به صورت ترانزیت از کشور خارج میشوند اطلاعات آنها نیز در سامانه ثبت شده است.
گفتنی است؛ زوار با استفاده از سامانه موکب اربعین و مدیریت تردد بازگشت زائرین از کربلا می توانند از کاروانهای بازگشت استفاده کنند.
فعالیت موکبهای ایرانی در عراق از امروز
احمد محمدیفر (دبیر ستاد مرکزی اربعین) درباره آخرین جزئیات ثبتنامکنندگان در مراسم پیادهروی اربعین گفت: تاکنون 2,325,908 در سامانه سماح ثبتنام کردهاند و از این تعداد ثبتنام 2,201,752 قطعی شده است.
وی ادامه داد: تردد از مرزها طبق روال ادامه دارد. از امروز مرز خسروی از ساعت ۷ صبح تا ۱۶ برای تردد زائران باز است.
دبیر ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اینکه روزانه از ۱۰ هزار نفر تا ۶۰ هزار نفر از مرزهای کشور عبور میکنند، گفت: روزانه ۶۰ هزار نفر از مرز مهران، ۴۰هزار نفر از مرز شلمچه و ۲۰ هزار نفر از مرز چذابه تردد میکنند.
محمدی فر درباره وضعیت استانهای شعیهنشین عراق خاطرنشان کرد: گزارشهایی که به ما رسیده حاکی از این است که وضعیت در حال آرام شدن است و شرایط به حالت طبیعی برگشته است. در حال حاضر نیز زوار در حال سفر هستند و مشکلی گزارش نشده است.
وی ادامه داد: چنانچه مشکلی ایجاد شود ما برنامه و تدابیری برای آن در نظر خواهیم گرفت. اما فعلا شرایط عادی است و مشکلی برای زائران نیست.
دبیر ستاد مرکزی اربعین درباره فعالیت موکبها نیز گفت: با توجه به حجم زیاد زائران موکبهای ایرانی از امروز فعالیت خود را در عراق آغاز میکنند. در این سوی مرزها نیز فعالیت موکبها در کشور آغاز شده است.
وی درباره سفر هوایی نیز گفت: دوره زیارت اربعین از فردا آغاز میشود و هزینه سفر هوایی از تهران دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و از مشهد دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
زائران بیمار تا منزل توسط اورژانس همراهی میشوند
درمان و آموزش پزشکی، سعید نمکی در مراسم بدرقه کاروان بهداشت و درمان به مرزهای غربی کشور، افزود: امسال برای اولین بار زائرانی که دچار مشکل و بیماری هستند، توسط اورژانس تا منزل همراهی خواهند شد تا هیچ زائری در کسالت و بیماری، احساس تنهایی نکند.
وی تصریح کرد: از همه دستگاههای همکار در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران اربعین حسینی از جمله ستاد کل نیروهای مسلح، بسیج جامعه پزشکی، سازمان بسیج، سازمان نظام پزشکی و دیگر سازمان های مردم نهاد تشکر می کنم.
نمکی اضافه کرد: وقتی به زیارت ائمه می رویم میگوییم که قاتلان شما دروغ میگویند و آنها شما را به شهادت رساندند و به ظالمان و قاتلان و افرادی که ظلم را شنیدند و ساکت ماندند، لعنت می فرستیم، آنها در راه زائران اهل بیت، حرامی و دزد و راهزن قرار میدادند تا شیعیان به قبور اهل بیت نرسند.
وی اضافه کرد: در تاریخ تشیع، زیباترین بخش مربوط به افرادی است که خدمتگزاران طول راه زائران اهل بیت هستند. زمانی که زائران را زخم خورده و عاری از هرگونه راه توشه میدادند، افرادی که زائران را می پذیرفتند و به آنها خدمات می دادند، کار بسیار ارزشمندی دارند و خادمی زائران اهل بیت، یک تاریخ مفصل به ویژه در کشور ما دارد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: بزگترین چیزی که مرحوم مادرم به من آموخت، عشق به امام حسین(ع) بود. از ۲ تا ۳ سالگی که بر روی پشت بام های گرم کاشان می خوابیدیم، زمانی که در اواسط شب تشنه از خواب بیدار می شدم، وقتی از کوزه آب می خوردم به من آموخت که بگویم فدای لب تشنه ات یا اباعبدالله الحسین(ع) و هنوز هم جرعه ای آب در خوشی و ناخوشی ننوشیده ام که نگویم فدای لب تشنه ات یا اباعبدالله الحسین(ع).
نمکی گفت: بزرگترین خصیصه ای که مرحوم مادرم در دل من کاشت، عشق حسین(ع) بود و وقتی به ضریح اباعبدالله الحسین(ع) می رسم، مدهوش می شوم. زمانی که از حضرت زینب(س) پرسیدند که در کربلا چه دیدی گفت که به خدا به خدا به خدا جز زیبایی چیزی ندیدم و شاهدیم که بزگترین خصیصه عاشورا، عاشقی و دلبستگی است